Stem in Beweging


"Schwammiges Denken ist das grundlegende Hindernis für klare Kommunikation." Kristin Linklater

Stem in Beweging is actief op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei door lichaamsgericht stemwerk. Je holistisch laten horen betekent met je hele lichaam communiceren, spreken, klinken, luisteren, zingen en zich zelf ervaren, om nieuwe deuren van je persoonlijkheid te openen en te ontdekken. Pas als we onszelf bewust en integer waarnemen kunnen wij onze houding en aanwezigheid relativeren en deze dan met succes gebruiken voor communicatie.

 

Doelgroep

 • Voortgezet onderwijs, stemtechniekseminars voor leraar/jonge leraar in de opleiding
 • Ritmisch-muzikaal teambuilding voor groepen van bedrijven
 • Coachingorganisaties, stemseminars voor groepen en individuele sessies
 • Stemdocent theateropleiding, masterworkshops
 • Individuele stemlessen in samenwerkingsverband met psychologen
 • Individuele stemcoaching, één op één werken

 

Werkervaring

Al meer dan 16 jaar ben ik werkzaam als freelance stemdocent voor verschillende onderwijsinstellingen zowel in binnen- als buitenland. In de loop der jaren heb ik op deze manier verschillende stemmodulen, workshops en cursussen voor allerlei verschillende leerkrachten ontwikkeld en aangeboden.

 

Ik geef les aan het Unterrichtsministerium IFEN/Script/eduPôle in Luxemburg waar ik al jaren lesmodulen voor het voortgezet onderwijs ontwikkel. Naast leeropdrachten op het gebied van masterworkshops theateronderwijs  aan de Hochschule Wien/Krems, ligt mijn focus op het ontwikkelen van stemseminars voor groepen en één op één bij coachingorganisaties. Daarnaast geef ik aan het Instituut Européen de Chant Choral (INECC), Luxembourg thematisch afwisselende stemcoaching workshops en verzorg ik al geruime tijd ritmisch-muzikale teambuildingsdagen aan verplegend personeel van verschillende verpleeg- en gehandicapten instellingen en wil ik dit concept graag uitbreiden voor bedrijven aller art.

 

Werkgever


 

KPH, Wien/Krems, Oostenrijk

 • Masterworkshops voor theateronderwijs

IFEN/Script/eduPôle, Luxembourg

 • ontwikkelen van lesmodulen voor het voortgezet onderwijs

Die Naturheilpraxis Klaus Schoo, Emden, Duitsland

 • Stimmworkshops voor persoonlijke ontwikkeling & groei

 

INECC, Instituut Européen de Chant Choral, Luxembourg

 • thematisch afwisselende stemcoaching workshops

Foyer Pietert, Luxembourg /Foyer La Cerisaie, Luxembourg

 • Ritmisch-muzikale teambuilding voor verpleeg- en gehandicapten instellingen
 • Koor met personeel en bewoners

 


Talen

Ik geef les in Duits, Nederlands en Engels


Kort interview met Annikki

Wat is je motivatie om les te geven?

Ik vind het belangrijk om de vocale individualiteit van elke student persoonlijk te benaderen om de stem tot volle ontplooiing te laten komen. Elke toon heeft zijn waarde en zijn legitimiteit waardoor vertrouwen in de eigen stem wordt opgebouwd. Ik ben altijd gefascineerd door hoe mensen hun eigen, volledig authentieke uitdrukking vinden, hoe hun charisma uitstraalt en hoe dit op zijn beurt hun zelfvertrouwen en welzijn bevordert en beïnvloedt. Daarom ga ik met elk leerling op een heel speciale reis.

 

Beschrijf een hoogtepunt van je werk

Er kwam eens een medewerker van een bank met de vraag. "Waarom kom ik een kamer binnen en word ik niet gehoord? "Ik vond dat een heel dappere vraag. Zijn stem klonk toen klein, vermoeid en had weinig zeggingskracht. Na een paar vocale stemsessies kwam er steeds meer leven en zelfvertrouwen in zijn stem en stapje voor stapje kwam er meer ruimte in zijn lichaam waardoor zijn stem voller en ruimer werd. Er was een proces in gang gebracht dat hem hielp boven zichzelf uit te stijgen.