Fotos, Videos en Print


Korte film: Stem in Beweging stelt zich voor

Deze film is gemaakt door de kamera vrouw Maria Rank uit Wenen.

Dit korte filmpje, wel in het Duits laat zien hoe ik mij de afgelopen jaren in het lesgeven in stemgebruik heb ontwikkeld. Het is een persoonlijke kijk op mijn manier van les geven. Tevens is er te zien met welke doelgroepen ik werk en welke inhoudelijke zwaartepunten ik bij het lesgeven belangrijk vind. Tijdens het filmpje is te zien hoe ik met een zangeres, spreker, muzikant en met een workshopgroep aan de slag ga. 

 

De engelse vertaling van dit filmpje is hier te lezen.Workshop Impressies

Performance


Open stage Improvisations Performance (RhysoMa 2)

Het Hartprojekt "the heart that learns to breathe, will later sing"  Vera Orlock

 

Improvisatie performance in November 2016 Chateau de Bourglinster, Luxembourg

Met Annick Pütz - dans Annikki Scheu - stem & beweging, Angela Simons - Cello, Cédric Larcin - Video

Meer informatie over het  Herzprojekt op mijn duitse website.

Inspiratie


De uit Schotland komende  Kristin Linklater hoort bij een van de belangrijkste stemcoaches van onze tijd. In dit interview is Phyllis Haynes in gesprek met haar en vertelt zij openhartig over haar leven en werk als stemtrainer.


Teambuilding voor verplegend personeel en meer...


Foyer Pietert/Foyer La Cerisaie

zijn inspirerende verpleeginstellingen in Luxembourg, waar mensen met een lichamelijke beperking wonen en leven waar ze respectvol begeleid worden. Sinds 2017 ben ik aan deze instelling verbonden door regelmatig teambuilding aan het verplegend personeel te geven.  Daarnaast heb ik samen met de leidster Martina Haasenritter een koor in het leven geroepen waarbij zowel bewoners als verplegend personeel betrokken zijn.  Zij treden regelmatig op. Neem eens een kijk in het gastenboek, waar de leidster zelf een persoonlijk bericht heeft achter gelaten.

Concerten


Eindpresentatie jaartraining (ATT)

Aan de piano concertpianist Robert Koizar uit Wenen.

Erinnerungen an Marie A. van Bertold Brecht

 

De originele versie van dit prachtige gedicht heeft de toen nog jonge Bertold Brecht 1920 op een treinreis naar Berlijn in zijn persoonlijk notitieboekje geschreven. Toen ik het lied op een dag in het archief van de Wiener Musikbibliothek ontdekte, was ik gecharmeerd door de uitstraling & melodie die de toenmalig, heel bekende componist Franz Servatius Bruinier op muziek heeft gezet.

 

Het werd daarom in 2011 deel van mijn eindpresentatie van de een jaar durende opleiding tot stempedagoog ATT (adem tonus, toon) door Maria Höller Zangenfeind.


Lenteconcert in Luxembourg

Waneer            2015 

Waar                Theatersaal Canach

 

Met Annikki Scheu - zang, Margreet Ravenstein- zang & piano, Klauspeter Bungert- piano

 

Hier kunt u een korte Video van deze avond bekijken.

De opbrengst van dit concert ging toen naar een goed doel: De internationale organisatie Musicians without Border gevestigd in Amsterdam. Deze organisatie stuurt professionele musicus van verschillende categorieën met hun projecten naar oorlogsgebieden over de hele wereld toe. Daar terecht gekomen werken zij therapeutisch met getraumatiseerde kinderen, adolescenten en vrouwen.


Printmedia


The Hero´s Journey, November 2014, Making money doing what you love 

Een interview met Annikki Scheu over haar carriere als zangeres , stemcoach en oprichter van Stem in Beweging.

Zing magazin, Nr.38. 2011, NL van Ineke Niezen

 

In deze aflevering van het zing magazin beschrijft Ineke Niezen haar bevrijdingservaringen met de stem gedurende een Roy Hart- workshop met Ian Magilton uit Frankrijk, die in het Vrijburcht Theater Amsterdam werd gegeven en door Stem in Beweging was georganiseerd.


Magazin diep, 2007, NL inspiratie voor nu met auteur Laura Egging

 

In het artikel mijn stem laten horen vertelt de auteur Laura Egging heel openhartig over haar zang en stembevrijdings ervaringen gedurende een stemworkshop met Annikki Scheu.